Senaste inläggen

Av Maria - 8 januari 2016 17:32

Bildstöd är bra grejer. Man behöver inte vara funktionshindrad för att ha stor glädje av bilder i vardagen, det räcker alldeles utmärkt med att vara normalstörd.
Idag är jag sugen på att göra fisksoppa och maken ska handla. Trots att han rört sig fritt i samhället och handlat i hela sitt vuxna liv, så är han inte helt bekväm utanför komfortzonen makaroner och Mamma Scans köttbullar. Samtidigt som han är mer än lovligt kreativ med inköpslistan ibland. Men tack vare google och modern IT så behöver jag inte sitta här och oroa mig för att det ska uppstå förvirring kring fänkål och fänkålsfrön. Att han skulle få för sig att jag kan utvinna fröna själv ur grönsaken eller nåt...

Eller?

ANNONS
Av Maria - 4 januari 2016 23:19

Idag har vår kiropraktor Eija Melchior varit ute och gått igenom Hottis och Boogie. Vi brukar ta ut henne med jämna mellanrum, även om det inte "är" något. Nu var det ett bra läge efter 3 månader på nya underlag. Dessutom skönt att passa på medan Ebba är ledig så hon kan hålla sin bängelpelle själv. Hottis är nämligen inte lika övertygad som Boogie om fördelarna med förebyggande friskvård.
Vilket väl beror på att det genom åren varit en del pyssel i hans gängliga och konstant växande lekamen.

Boogie var bättre än senast i sin bakdel, så det är bara att kämpa på med att fortsätta stärka upp ryggen och få henne att sätta under sig ordentligt.

Hon gillar att bli knådad, visar hur spänningar släpper och somnar direkt när det är klart.

Sedan gick vi en pannlampepromenad på rakbanan.
Även i morgon är det promenad på schemat, sedan träning som vanligt igen.
Inget märkvärdigt alltså. Alltid lika skönt att få höra!

Pratade lite med Sheldon, som inte alls var så uppskruvad som han ser ut! Tvärtom, bara lugn och gosesugen. Gissar att han har sådana ögonvitor som Hottis har, som syns mest hela tiden, oberoende av sinnestillstånd?
Alla gårdens småkillar stod idag i nya boxar, i andra stall än mammorna. De har sedan en tid tillbaka sovit i egna boxar i samma stall som mammorna, men nu var det alltså dags för heltidsseparation. I morgon går de ut tillsammans och Sheldon får fyra nya kompisar på ett bräde.
Stackars Ingrato såg lite upprörd ut när han kom in från hagen och hans dräktiga sällskapsdamer fått byta plats med hans pojkvaskrar till söner! Men han sansade sig snabbt, och småkillarna blev genast mycket lugna de också. Så jag gissar att vårt stall kommer att fortsätta vara en fridfull oas i tillvaron, även med småhingstarna.

Lilla vildögat Sheldon


Hottis i samma ålder

Vi hade ju inte tillgång till några andra småkillar, så han fick hålla till godo med en fin farbror i stället - go'a Okie som tog så väl hand om honom.

ANNONS
Av Maria - 3 januari 2016 16:11
SA Gapach, till vardags "Sheldon", flyttade in på Seglinge Gård idag.
Matte heter Elin, och henne har vi ju tränat och delat stall tillsammans med i flera år, så vi är så glada över både nyförvärvet och valet av stallplats.

Sheldon höll Elin och Chris på tårna under resan från Slängsboda. Arabstuteri. Att flytta hemifrån är en mycket stor händelse i en liten killes liv. Men på plats Seglinge verkade han cool och redo att påbörja sitt nya liv!

Har norpat en fin bild Chris tog på ekipaget:


Det ska bli så roligt att få följa denna killes utveckling i Elins kompetenta händer!

Av Maria - 3 januari 2016 00:00


Om någon till äventyrs undrar, så kan vi berätta att reflextäcket Nightrider fungerar prima även till westernsadel.


Boogie gillar ju inte halsar på täcken, så jag hade inga planer på att terrorisera henne med den medföljande halsen under ridpasset. Men den är säkert skön om man har en klippt och frusen häst.

Men sedan upptäckte jag att om man fäster den bakochfram, så täcker den sadeln perfekt när man går till och från ridhuset i snöyran.


Sedan syns man så här i mörker!


Av Maria - 2 januari 2016 23:41

Nu tar jag tag i årets nyårslöfte och skakar liv i bloggen igen, efter ett års träda.

2015 har varit ett år av förändringar.

Jag har bl. a. bytt jobb och hamnat i ett underbart team av fullblodsproffs!Eftersom jag nu jobbar i Uppsala, och dessutom har en del tjänsteresor behövdes en annan lösning för hästarna.

Valet föll på Seglinge Gård i Almunge, där vi trivs förträffligt. Fantastiska träningsmöjligheter, både inne och ute!
2015 var också ett år då ingen av oss hade lust att tävla, trots att båda hästarna har varit friska och fräscha hela året. Men ibland kan det vara både skönt och nödvändigt att fokusera på annat, inte minst med tanke på att det bara är 50% av familjen som är hästintresserad.

Många trevliga hästupplevelser har vi haft ändå!


2016 har alla förutsättningar att bli ett fantastiskt år, både yrkesmässigt och privat!
Ett år som jag redan nu vet att jag kommer att få dela med helt underbara människor och djur!


Av Maria - 24 december 2014 12:07


Har jag några deadlines idag, någon särskild tid då något måste vara klart idag?

....eeeh, näe....

Har jag öht några speciella krav på mig idag, något som jag måste ordna eller fixa just idag?


....öööh, näe

Finns det nån i den här familjen som bryr sig om Kalle Anka kl 15.00?

...Inte det minsta...

Varför är jag då stressad och far omkring och tjatar på man och barn?

....hmmmm, arv och miljö i samverkan?!?

Vill jag föra det vidare?

...Hell no!!!

Ok, då blir det sol och hästar i stället!

Av Maria - 3 december 2014 15:17

Så frågar hon:
"Vill du ha saffran?"

Då känner jag att jaa, det vill jag. Massor av saffran vill jag ha.
Bara för att hon frågade.

Man väl aldrig ha för mycket saffran hemma?

Så jag köper 4 paket.

Bara för att hon frågade.

Ska lägga dem i en förseglad burk.

Till alla gånger denna månad då jag kommer att glömma.


Tack snälla Citygross!


Så finns det de som redan kroknat på julhandel....

Av Maria - 12 november 2014 23:33

Har lyckats förbruka större delen av veckoarbetstiden på bara tre dagar. Vilket så klart inte innebär att man får ledigt resten av dagarna, utan bara att det är en s k hell week. Jaja, det blir väl jul snart.

Några som inte vill ha ledigt, det är våra hästar.

Var är min Människa?

Hottis var inte alls nöjd med att Ebba inte var med i kväll.

Just det enda jag gör med honom nu för tiden är att spola hans ben. Trots det dyker han in i sin grimma för att hänga med till spolplattan. Där gott beteende så klart belönas rikligt !


Min häst går inte ens att fota...

Men hon har ju andra fördelar. T ex att hon struntar fullkomligt att de andra serveras kvällsmat. Japp, matmonstret prioriterar numera umgänge med sin Människa. Hon struntar i sin middag när jag finns i närheten och lämnar frivilligt boxen med mat i.
Den kan ju alla som inte vill träna sin häst belöningsbaserat, eftersom de vill att deras häst ska följa/lyda/respektera/älska (stoppa in valfritt verb) för "min egen skull", ta och klura lite på. Just sayin'

När jag kom till stallet i kväll hade jag egentligen ingen ork kvar för ridning. Men det går ju inte att motstå en häst som VILL träna. Så det blev en stund på utebanan. Utebanan har ju inte varit vårt bästa forum, men kvällen var så märkligt ljummen och ridhuset kändes så oändligt långt bort ( så trött var jag..) Och plötsligt så händer det, pigg och fokuserad häst på utebana! Bara att åka med och servera lämpliga övningar!
Så vi jobbade på med att känna kvaliteten i skolorna (mitt uppdrag) i skritt och trav. Hon var så pigg så det gick bra att jobba med längre durationer. Det är bra för mig för då hinner jag känna lite på rörelserna och bestämma mig för när det är bra. Trögmatte!
Så jobbade vi med galoppövningen mellan konportarna. Kändes som utebanan var lite för kort för det här, så det fick bli några värdeladdningar av volterna vi la till när Carolina var här sist. Tanken med det, om jag förstod det rätt, var att skapa en förväntan på volt som sen hjälper henne att samla sig på raksträckan. Så nu byggde vi på lite förväntan för framtiden bara.
Så avslutade vi med att ploja runt med styrning utan redskap och tillbehör.

En otippat underbar novemberafton!

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se