Direktlänk till inlägg 9 juni 2018

60 dagar rehab - dag 1

Av Maria - Lördag 9 juni 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på bantarbetet tillsammans med Bella och Macha sedan början av maj.

kursiv textMustangkontakt


Vid återbesök på Mälarkliniken i torsdags fick vi göra arbetsprov. Springa på hårt, grusigt underlag i 27 ?C i 15 minuter var inget som Boogie erbjöd frivilligt eller ens mot betalning så det blev att knapra en del på förtroendekapitalet ?

Men slutresultatet blev klartecken till igångsättning.
Massor av skritt, 30 min om dagen första veckan, sedan 60 min och uppåt.
Trav i tio minuters intervall om två veckor.

Om två månader ska hon vara uppe i fullt arbete. (Vad nu det är ?)

Så nu kör vi.

Dag 1 blev 30 min promenad med pleasurehäst på släp.


Pleasurehästen trivs inte riktigt som promenadhäst. Han vill hellre leka spårhund.
Och efter fredagsfys så får man fredagsmys, det har han lärt sig på insta.

Boogie har inte några invändningar mot det. Gräset i den egna hagen är millimeterkort nu.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 8 nov 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - Tisdag 30 okt 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se