Direktlänk till inlägg 21 januari 2016

Fiskfix och bildbevis på makens hästintresse

Av Maria - 21 januari 2016 23:16

Efter en heldag som resande i socialtjänst i Stockholmstrafiken (känns så mycket effektivare att blåsa iväg till Hälsingland än att hasa fram i bilköer...) så var det skönt att ta hemmakväll med fiskfix i stället för stallfix.

När jag nu ändå irrade omkring i förorten blev det en sväng förbi Akvarielagret för att hitta lite plantor som mbuna-gänget inte tycker smakar middag. Det är inte helt lätt numera att hitta någon som kan malawi på hemmaplan. Vi började under kunnig handledning av de underbara herrarna på Akvarie-Hobby på Regngatan i Uppsala för så där 15 år sedan. Balsam för själen att gå ner i den svala källaren och lyssna på det stillsamma bubblet och vänliga föreläsningar om olika arters egenheter och behov. Sedan köptes de upp av någon nisse som förvandlade alltihopa till Djur-Hobby med kaniner och hundfoder, flyttade till Boländerna och råddade till akvarieavdelningen så den mest liknar ett restlager. Sist jag var där för att köpa ett filter simmade det runt sönderfrätta ciklider bland döda olycksbröder i en algsoppa, och jag bestämde mig för att inte köpa en endaste grej där igen.

Så nu är det bara Bromma som gäller på fiskfronten.


Svårt att ta bilder utan några blir suddiga....
Bubblor på glaset efter vattenbytet också.
Nu får vi se om mina blå killar kan låta plantorna få rota sig, eller om alltihopa flyter runt i morgon bitti redan.


Under tiden följde pappan med dottern till stallet. Det gör han minst en gång i veckan. Sedan vi flyttade hästarna har jag fått höra hur han numera inte bara matar hästarna med morot med en trygg boxdörr emellan, nej numera tar han hand om min häst.
Aktiverar henne i ridhuset medan Ebba rider Hottis.

Har varit lite svårt att ta på allvar.

Men idag kom bildbevis....

Nån som får morot?

Här inne finns koner och sånt som jag tycker är kul!, husse!

Vem som tränar vem är något oklart...

Men vilket år som helst blir det kanske en ridtur också?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - Lördag 9 juni 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se