Direktlänk till inlägg 21 januari 2014

Dagens träning

Av Maria - 21 januari 2014 22:11

I dag passade jag på att fräscha upp långtyglingen lite när det var tomt i ridhuset. Har ju varit mycket fokus på uppsuttet arbete på sistone. Jag bara körde igenom lite av varje. Som vanligt så infann sig det eviga tvivlandet, klickar jag för rätt saker? När är det samling och när är det en pose? Försökte få lite mer energi genom att gå från samling ut i trav. Hmm, Carolina får titta i morgon...

Ebba hade drällt kvar bommar, så på slutet fick jag för mig att försöka förbereda Boogie för morgondagens "klickerlöshoppning". Carolina har en plan för magmuskelstärkande skutt av något slag. Nu släppte jag bara lös Boogie och klickade för att hon följde efter mig över bommen. Så satte jag upp konportar före och efter bommen, samt koner vid bommen. Tänkte att alla förstärkningstillfällen mellan koner senaste veckorna borde ringa en klocka.
Boogie var rätt så sävlig. Men skrittade över bommen till mig och fick belöning. Så kilade jag över till andra sidan och väntade på henne. Vid några tillfällen valde hon att gå vid sidan av bommen, men då sprang jag tillbaka till andra sidan utan att vänta in henne, samt placerade mig så att kortaste vägen till mig blev över bommen. Tänkte att "behaviour economics" skulle leda till "över bommen" blev enklast och snabbaste vägen till belöning. Försökte ha bra timing i att snabbt försvinna iväg när hon valde "fel" och snabbt klicka när hon valde rätt, samt strategisk placering mig själv så valet blev "lätt".
Hon valde rätt 80 % , men än så länge lite lång latens. Nu var det en ny övning och ett tag sedan hon jobbade helt lös, så känner jag min Boogie rätt, så var det en del att grunna över. Just därför kändes det bra att få introducera lite redan i kväll, så hon har hunnit smälta lite till i morgon. Har ingen aning om hur Carolina tänkt lägga upp det, så om det var till någon nytta visar sig!
Rätt trevligt var det nog i alla fall, för Boogie var inte alls sugen på att lämna ridhuset!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Av Maria - 17 december 2017 23:01


    Intresset för att klickerträna häst verkar öka, vilket ju är väldigt glädjande. Inte minst märks det i några grupper och forum för klickerträning eller belöningsbaserad hästträning där jag är med. Det har på senare tid varit en ganska ...

Av Maria - 9 december 2017 20:16


Den här... Det går inte med ord att beskriva vad hon betyder för mig. Hon är så klok. Och så galen. Och allt jag någonsin kunnat önska mig. Fredag. Trötta mattar. Hottis spicar upp helgen genom att låta sitt skadeben oväntat svälla up...

Av Maria - 4 december 2017 00:11

En väldigt omtumlande dag.Vi vågade oss på att släppa ut Hottis från boxvilan och det verkar ha gått bra.Så vann vi högst oväntat ett par biljetter till SIHS kvällsshow i Mälarklinikens fototävling på FB. Vårt bidrag:   Det kändes ju skojigt a...

Av Maria - 2 december 2017 23:14

  Undrade Susanne idag, som nu igen är min stallkamrat  Ptja, det har liksom blivit en tröskel...Ska jag berätta allt sedan sist så blir det oöverstigligt. Hoppar jag in i det som är precis nu blir det kanske obegripligt.Eller inte.Vi har en hovböl...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se