Direktlänk till inlägg 2 november 2013

Besök på Stora Benhamra Active Stable

Av Maria - 2 november 2013 19:28


 


Eller "Roadtrip" eller "Mysdag".

Det här inlägget skulle kunna ha flera rubriker   


Mysdag förresten, kan man skriva det utan att driva folk till vansinne? Jo, på sin egen blogg, va'?


Hur som helst så åkte Boogie och jag till Vallentuna idag för att se hur Lex har det nu för tiden.


Han har ju flyttat till ett annat Active Stable, nybyggt på Stora Benhamra Gård. En rejäl uppgradering skulle man kunna säga, för det här verkar vara det nuvarande flaggskeppet i Acitve Stable familjen! I alla fall är det denna gård som används i det svenska PR-materialet.Alldeles nytt och fräscht och mycket genomtänkt och välplanerat!

Inte alldeles färdigt, så det tillkommer nya faciliteter och finesser varje vecka.

Anläggningen är dimensionerad för upp till 30 hästar, men man verkar nyss ha börjat fylla på, och Lex är typ tionde hästen in i gruppen.

Han behövde just ingen inskolning, eftersom han redan vet hur allt funkar. Annars har de väldigt fina inskolningsboxar där man kan lära sig automaterna i lugn och ro samtidigt som man bekantar sig med flocken över staketet.


Finesser som ger ökad matro är de stabila gummidörrarna som hindrar andra hästar från att mucka med den som äter. Dessutom utnyttjar man systemets möjligheter genom att faktiskt erbjuda olika typer av kraftfoder i kraftfoderstationen.


   

Se även vattenkopparna som är i nischer under tak. Mindre skräp!


Lex trivs och mår prima. Han har gått upp i vikt och behöver inte längre stödfodras. Äntligen riktigt träningsläge för Emil & Bella med frisk, rund och pigg häst   Som extra bonus har de fått Anki på snubbelavstånd till anläggningen! Samt ett jätteridhus 40x80 meter med dubbla hinderparker! (Vi väntar för övrigt  ivrigt på första Benhamra-trailen! Vilka banor ni kan bygga! )


   


Så efter en rundtur av anläggningen sadlade vi och gav oss iväg på skogstur guidade av Milla & Balett.

Något pepp häst jag hade! Långa benet före på direkten för att matcha sin nya bekant med  fullblod/halvblods stam.


Lex ignorerades totalt till en början...Men han fick pussas lite på slutet.


Boogies ben var så långa idag att hon faktiskt fick gå först emellanåt, trots att vi inte kände till omgivningarna. Lex och Balett är båda bara 4 år och Milla satt dessutom i barbackapadd utan stigbyglar, så jag var nog lite mesig farthållare idag i galopperna, i alla fall om man frågar Bella, Lex och Boogie. Men jag blir lite så där när det är nya ekipage som jag inte känner. Vill ju inte vara orsaken till att någon trillar av...

I skogen kryssade vi mellan älgjägarna. Näe, inte riktigt, de satt snällt och fikade alla på ett ställe. De tyckte det var bra att vi dekorerat hästarna med reflexer och färgglada ländtäcken.


Boogie fick rejält med dikesträning i den här skogen. "Torra" diken går ju bra numera, men när vi kom till ett som var  vattenfyllt slog hon i handbromsen. De modiga 4-åringarna skuttade galant över, men Boogie tyckte inte alls det var en bra idé, men tanke på alla krokodiler och pirayor som finns just i Vallentuna...

Jag har ju äntligen lärt mig att INTE pressa henne, trots att jag själv känner mig pressad när vi har sällskap. Så jag satt av och klev över och några sekunder senare var hon också på andra sidan. Det hoppades och skuttades över många diken idag, och när vi kom till det här vattenfyllda igen på hemvägen så tog hon det med mig uppsuttet utan mer än ett par sekunders övervägande. Bra träning   


Härlig tur, härligt att ha Lex och Bella "flåsandes" i hasorna igen, och riktigt roligt att Boogie tyckte allt var så kul och dessutom var så pass avspänd som hon var med ny häst i sällskapet och allt.

Vi hittade till och med på en alldeles ny träningsmetod för att få Lex att samla sig mer i galoppen -  man klämmer helt enkelt in honom mellan två lagom vresiga märrar   Måste finslipa upplägget och timingen lite bara...


Egentligen är det alldeles förfärligt att inte stå i samma stall som Bella & Emil. Det har vi ju alltid gjort förut!

Förutom den period då de inte hade häst alls. Så det här känns egentligen alldeles fel! Men så är det här i livet, förutsättningar förändras! Jag gör mig i alla fall gärna besväret att åka till Benhamra fler gånger 


Benhamra verkar dessutom tycka att gäster ska ha det lite enkelt och bekvämt:


 


Boogie är ju dessutom så exemplarisk att åka runt med! Kliver på transporten utan åthävor, lastar av lika lugnt. Softar  med lite hö i transporten medan man fikar. Så självklart  och samtidigt så lyxigt!

Fler roadtrips på schemat, helt enkelt! 
ANNONS
 
Elin

Elin

3 november 2013 21:59

Åh vad kul det låter! Ser fram emot uteritter i framtiden. Kanske vi också får följa med någon gång när vi är redo?

http://beautyalices.blogg.se

 
Ingen bild

Erika

4 november 2013 22:15

Precis så ett Active Stable skall vara - Torsten från HIT i Tyskland är nog stolt :)

 
Ingen bild

Linn

23 maj 2018 23:23

Hej. Jag undrar om ni har plats för en valack på lösdriften och pris på det? Det är en c-ponny (islandshäst) på 7-8 år och blyg med människor

 
Ingen bild

Linn igen

23 maj 2018 23:24

Ring gärna om ni har plats. 0766358888

Maria

13 juni 2018 22:32

Hej! Jag har själv mina hästar inackorderade på gården. Kontaktuppgifter hittar du på www.seglinge.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se