Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

I stället för Ponnyakuten

Av Maria - 14 januari 2013 20:00


Vi hade smått folk på besök i helgen. Hästtokigt smått folk som liksom aldrig tycker att de har ridit klart. Lika bra att skola in även Hottis som ponnyridningshäst, så att han och Boogie kan jobba dubbelt. Som testpilot valde vi en jämngammal tvåbening. Eller förresten, lilla E har redan fyllt 4. Hottis fyller biologiskt 4 i maj. Det kan väl vara en bra tumregel, att man i alla fall är liiite äldre än hästen man tränar?

Efter att ha fått rida på den största häst hon någonsin suttit på, hade lilla E bara ögon för honom. (Vi försökte inte ens fotografera under själva ridningen. Det var tillräckligt att fokusera på ändå med två hästar och två barnryttare i omlopp. Vi är inte helt omdömeslösa, vi westernryttare ;) )
Men efteråt i groomingen tog Ebba denna bildserie av de två fyraåringarna. 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina

14 januari 2013 20:07

Men va mysigt!

 
Kim

Kim

15 januari 2013 08:47

Jätte söta bilder!

Men så lugn han är!
Eller är det så "vanliga" fyra-åringar ska vara? ;)
Hade aldrig vågat släppa ett litet barn med eller utan stol nära Nelly:(
Fast vem vet hon kanske gillar barn, men vågar inte testa.

http://varmt.bloggplatsen.se

Maria

15 januari 2013 22:43

Hottis är mycket lugn och snäll kille. På gränsen till sävlig...
Välhanterad och miljötränad redan när Ebba köpte honom 7 månader gammal.
Han gillar folk, han gillar andra hästar, i stort sett gillar han allt, bara han får vara med.
Han har groomats från stol förut av Ebba, så just det var inte så nytt.
Jag gissar att Hottis och Nelly är helt olika hästar, både genetiskt och i hur deras första tid i livet såg ut, så jag tycker inte du ska jämföra alls! Nelly måste få utvecklas i sin takt, utifrån sina förutsättningar!

 
Cicci

Cicci

15 januari 2013 21:37

Haha va härligt!!
Kram C

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Av Maria - 17 december 2017 23:01


    Intresset för att klickerträna häst verkar öka, vilket ju är väldigt glädjande. Inte minst märks det i några grupper och forum för klickerträning eller belöningsbaserad hästträning där jag är med. Det har på senare tid varit en ganska ...

Av Maria - 9 december 2017 20:16


Den här... Det går inte med ord att beskriva vad hon betyder för mig. Hon är så klok. Och så galen. Och allt jag någonsin kunnat önska mig. Fredag. Trötta mattar. Hottis spicar upp helgen genom att låta sitt skadeben oväntat svälla up...

Av Maria - 4 december 2017 00:11

En väldigt omtumlande dag.Vi vågade oss på att släppa ut Hottis från boxvilan och det verkar ha gått bra.Så vann vi högst oväntat ett par biljetter till SIHS kvällsshow i Mälarklinikens fototävling på FB. Vårt bidrag:   Det kändes ju skojigt a...

Av Maria - 2 december 2017 23:14

  Undrade Susanne idag, som nu igen är min stallkamrat  Ptja, det har liksom blivit en tröskel...Ska jag berätta allt sedan sist så blir det oöverstigligt. Hoppar jag in i det som är precis nu blir det kanske obegripligt.Eller inte.Vi har en hovböl...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se