Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

I stället för Ponnyakuten

Av Maria - 14 januari 2013 20:00


Vi hade smått folk på besök i helgen. Hästtokigt smått folk som liksom aldrig tycker att de har ridit klart. Lika bra att skola in även Hottis som ponnyridningshäst, så att han och Boogie kan jobba dubbelt. Som testpilot valde vi en jämngammal tvåbening. Eller förresten, lilla E har redan fyllt 4. Hottis fyller biologiskt 4 i maj. Det kan väl vara en bra tumregel, att man i alla fall är liiite äldre än hästen man tränar?

Efter att ha fått rida på den största häst hon någonsin suttit på, hade lilla E bara ögon för honom. (Vi försökte inte ens fotografera under själva ridningen. Det var tillräckligt att fokusera på ändå med två hästar och två barnryttare i omlopp. Vi är inte helt omdömeslösa, vi westernryttare ;) )
Men efteråt i groomingen tog Ebba denna bildserie av de två fyraåringarna. 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina

14 januari 2013 20:07

Men va mysigt!

 
Kim

Kim

15 januari 2013 08:47

Jätte söta bilder!

Men så lugn han är!
Eller är det så "vanliga" fyra-åringar ska vara? ;)
Hade aldrig vågat släppa ett litet barn med eller utan stol nära Nelly:(
Fast vem vet hon kanske gillar barn, men vågar inte testa.

http://varmt.bloggplatsen.se

Maria

15 januari 2013 22:43

Hottis är mycket lugn och snäll kille. På gränsen till sävlig...
Välhanterad och miljötränad redan när Ebba köpte honom 7 månader gammal.
Han gillar folk, han gillar andra hästar, i stort sett gillar han allt, bara han får vara med.
Han har groomats från stol förut av Ebba, så just det var inte så nytt.
Jag gissar att Hottis och Nelly är helt olika hästar, både genetiskt och i hur deras första tid i livet såg ut, så jag tycker inte du ska jämföra alls! Nelly måste få utvecklas i sin takt, utifrån sina förutsättningar!

 
Cicci

Cicci

15 januari 2013 21:37

Haha va härligt!!
Kram C

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - Lördag 9 juni 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se