Direktlänk till inlägg 27 oktober 2012

Lördags-rapport

Av Maria - 27 oktober 2012 17:03


Så har vi trailtränat igen! Ett lite mindre sällskap idag, så det var gott om plats. På slutet turades vi om att rida hela banor. Nyttigt och bra! Det tänker vi fortsätta med under trailträningarnas andra timme. Alla kan ju välja en bana på sin egen färdighetsnivå. Camilla och Alex gjorde t ex väldigt prydliga och fina Walk & Trot rundor idag.


Men vi började med att träna på hinder ett och ett. Boogie och jag fick av någon anledning härdsmälta redan från början i sidepass i vinkel med lite upphöjda bommar. Hon tycker att det är krångligt och stressar upp sig och trampar runt. Så överparerar jag och lägger på för mycket press och så blir det stökigare och stökigare. Tills Ebba dyker upp, påminner mig om att jag är klickertränare (!), benar upp i små delar, kommer med smarta tips om hur jag ska ska lägga vikten i vinkeln och så vidare. Attans vilken bra coach hon är, dotran! Att behöva bli påmind om att man är klickertränare sved så klart lite, men gjorde stor nytta! Kul att hon, som själv valt en annan väg, är så bra på att påminna mig om min, när jag i stunden tappat riktningen! Precis så ska en riktigt bra tränare vara, tycker jag. Veta vad som passar för just den här människan och hästen! Hälpa en komma ihåg vad man egentligen vill, när man gått vilse i pannkakan för en stund.

Ebba gjorde ett mönster åt mig också, så jag verkligen fick träna på att memorera en banskiss och sedan rida banan. Det gick väl skapligt, förutom återfall i låsningen vid sidepassen. Så klart. Så fort man ska rida en bana, turas om inför "publik" osv, så uppstår ju en viss press ínom en själv som ställer till det. Man pushar lite, ligger lite före, väntar inte in som man gör när man rider hindren ett och ett.

Så det är mitt träningsmål framöver, att rida många hela banor med fokus på att hålla känslan lätt och avspänd, trots att det är bana.

Var bättre att öva på det än i detta trevliga sällskap!   


För övrigt ser Boogie ut att vara bra i magen igen. Hon känns helt ok i ridningen. Vi ska prova att rida ut i morgon så får vi se hur fötterna känns också. Men planen är flytsulor nu över vintern så slipper vi både sandstyltor och snöstyltor. Är väl dags för broddhål också? (Läser du det här Sonny, så du har rätt grejer med dig på onsdag?   )


Andra förberedelser inför vintersäsongen har varit att se över hästarna garderober. Svårt att veta hur man ska tänka nu när de ska "bo ute" dygnet runt. Vi har inte klippt dem och hoppas att vi inte kommer att behöva göra det heller. Vi får se hur det går. Jättelurvig häst som ska ridas, jobba och bli svettig känns ju inte heller som en bra idé när de ska gå ut igen efter ridpasset.


Täcken är en historia för sig i Active Stable. Kanske speciellt för nykomligar och hästar som ligger lågt i rang? Vi har redan fått ett antal strimlade bortom alla lagningsmöjligheter. Det argumenteras för att man ska välja högkvalitativa täcken och det stämmer nog till viss del. Det blir i alla fall mindre hål i dem...

Boogies älskade Rhino skaltäcke är fullt av småhål bak i rumpan. Hennes egen rumpa är också full i bitmärken. Hottis klarar sig bättre just nu. Peppar Peppar! Förmodligen därför att han verkar gå ut åt rätt håll ur automaterna. Jörgen har sett i datorlistorna att Boogie ofta väljer att stå kvar i automaten även när den inte ger utdelning. Det retar säkert upp andra hungriga hästar, som då kommer åt att nafsa henne i rumpan när bommen inte längre är nedfälld.


Nu har jag köpt ett Rambo Wug vintertäcke till henne, så vi får se om det klarar pressen...


 


Har även beställt ett rejälare stalltäcke, Rambo Newmarket, att ha under om det skulle bli riktig vargavinter i år.


 


Amigo stalltäckena går nämligen sönder under Rhinotäcket när de biter, trots att skaltäcket håller.


Täcken shoppar vi numera uteslutande på Strömsbergs Gård i Enebyberg. Till skillnad från vår stallgranne Tyra tycker jag att konceptet lagerbutik erbjuder den för mig optimala shoppingupplevelsen! Jag kliver in i den fullmatade lokalen, beskriver vad jag har för häst och vad den har för behov, och de alltid lika trevliga tjejerna plockar fram det som passar. Klart på 10 minuter, blir alltid rätt storlek och rätt prylar! Igår var faktiskt första gången något blev beställningsvara för mig, men alla fick väl lätt panik där när kylan slog till, så de hade skeppat ut alla stl 130 under dagen. 150-200 internetorderpaket om dagen skickar de!


Nä, nu ska jag leka god husmor en stund och ställa mig vid spisen!
 
ANNONS
 
Kim

Kim

28 oktober 2012 11:09

Du har det bra du!
En träningscoach i familjen och en stresscoach hemma på soffkanten, det är vardagslyx det :)

Läste i ditt inlägg om att vissa inte är välkommna i Sv. ridsports förb., vad innebär det?
Är cowflickor/pojkar inte välkomna? varför inte?

Hoppas det blir en lagom vinter, och att täckena håller.

http://varmt.bloggplatsen.se

 
Kim

Kim

28 oktober 2012 11:12

Hmm läste just om John Wayne...
Hänger allt på hjälmen...måste läsa mer!

http://varmt.bloggplatsen.se

 
Kim

Kim

28 oktober 2012 11:26

Suck!
Har nu läst, snack om förutfattade meningar!
Får lust att putsa upp mina gamla Cowboy boots!

http://varmt.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - Lördag 9 juni 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se