Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Kommande Trail-träningar på Wiggeby!

Av Maria - 21 oktober 2012 13:38


Vi har som målsättning att köra varannan lördag (ojämna veckor) men pga krock med något annat evenemang i ridhuset den 10 november blir det lite orytmiskt under hösten. Hoppas det går bra att komma ihåg datumen ändå!


ALLA är välkomna, det är en väldigt viktig grundprincip för oss! Man ska kunna ha kul och träna samarbete med sin häst oavsett bakgrund, erfarenhet, hästsort, utrustning osv. 


Eftersom några av oss vill träna med tävling i sikte behöver vi erbjuda möjlighet att även rida kombinationer och hela mönster. Därför kommer vi framöver att dela upp träningarna i två delar. Först en timme där man kan träna på enskilda hinder. Sedan en timme där vi turas om att rida en och en på hindren. Trail är ju inte bara själva hindren utan minst lika mycket hur man förbereder sin häst och planerar vägen till nästa hinder. Inte helt olikt hoppning, fast i slow motion   


Alla som vill kommer att kunna vara med under timme två också, även om man är total nybörjare. Man kan börja med enkla kombinationer, bara ett par hinder efter varandra och i de gångarter man känner sig bekväm med. En fördel är ju då om man provat på hindren ordentligt under timme ett så klart!


För hästar som bor på Wiggeby behövs ingen föranmälan. För ekipage utifrån är vi glada för en anmälan på mail, se mina kontaktuppgifter i länken till Canis Hundskola under länkar till höger.


Träningen är gratis och enligt principen alla hjälper varandra! Ridhusavgift 80 kr tillkommer för de hästar som inte bor på Wiggeby.


Varmt välkomna!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - Lördag 9 juni 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se