Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Kommande Trail-träningar på Wiggeby!

Av Maria - 21 oktober 2012 13:38


Vi har som målsättning att köra varannan lördag (ojämna veckor) men pga krock med något annat evenemang i ridhuset den 10 november blir det lite orytmiskt under hösten. Hoppas det går bra att komma ihåg datumen ändå!


ALLA är välkomna, det är en väldigt viktig grundprincip för oss! Man ska kunna ha kul och träna samarbete med sin häst oavsett bakgrund, erfarenhet, hästsort, utrustning osv. 


Eftersom några av oss vill träna med tävling i sikte behöver vi erbjuda möjlighet att även rida kombinationer och hela mönster. Därför kommer vi framöver att dela upp träningarna i två delar. Först en timme där man kan träna på enskilda hinder. Sedan en timme där vi turas om att rida en och en på hindren. Trail är ju inte bara själva hindren utan minst lika mycket hur man förbereder sin häst och planerar vägen till nästa hinder. Inte helt olikt hoppning, fast i slow motion   


Alla som vill kommer att kunna vara med under timme två också, även om man är total nybörjare. Man kan börja med enkla kombinationer, bara ett par hinder efter varandra och i de gångarter man känner sig bekväm med. En fördel är ju då om man provat på hindren ordentligt under timme ett så klart!


För hästar som bor på Wiggeby behövs ingen föranmälan. För ekipage utifrån är vi glada för en anmälan på mail, se mina kontaktuppgifter i länken till Canis Hundskola under länkar till höger.


Träningen är gratis och enligt principen alla hjälper varandra! Ridhusavgift 80 kr tillkommer för de hästar som inte bor på Wiggeby.


Varmt välkomna!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Av Maria - 17 december 2017 23:01


    Intresset för att klickerträna häst verkar öka, vilket ju är väldigt glädjande. Inte minst märks det i några grupper och forum för klickerträning eller belöningsbaserad hästträning där jag är med. Det har på senare tid varit en ganska ...

Av Maria - 9 december 2017 20:16


Den här... Det går inte med ord att beskriva vad hon betyder för mig. Hon är så klok. Och så galen. Och allt jag någonsin kunnat önska mig. Fredag. Trötta mattar. Hottis spicar upp helgen genom att låta sitt skadeben oväntat svälla up...

Av Maria - 4 december 2017 00:11

En väldigt omtumlande dag.Vi vågade oss på att släppa ut Hottis från boxvilan och det verkar ha gått bra.Så vann vi högst oväntat ett par biljetter till SIHS kvällsshow i Mälarklinikens fototävling på FB. Vårt bidrag:   Det kändes ju skojigt a...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se