Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

Glädjeämnen

Av Maria - 1 oktober 2012 17:36


sådana får man ta och lista upp för sig själv en regnig måndag!


En trevlig helg med roliga hästaktiviteter! Det är så kul att det är flera som vill vara med och traila på lördagarna. Både med och utan tidigare trailvana.

Glad blir man också när man får mail från Jörgen som tyckte det var kul att se folk fika och sorla tillsammans efteråt! Vi siktar på att köra Öppna Trailträningen varannan lördag framöver. Nu kommande helg är det flera i gänget som ska iväg på träningshelg på annan ort.


Boogie och jag har ett annat viktigt uppdrag på lördag, vi ska ha ponnyridning för syskonbarnen. Det är viktigt att hålla westernlågan vid liv där, så de inte hjärntvättas av någon ridskolefröken och får för sig att det finns andra alternativ än quarter  

Än så längre rider de på shettisridskola, och det är ok. Men man måste ju grunda för framtiden. Genom Pippi Långstrumpridning och annat man inte får göra på ridskola! Sånt man bara får göra på Boogie:




Ebba och jag var på uteritt igår så långskånken fick sträcka lite på just långskånkarna. Blir nog en fin skogsmulle av den där också till slut. Hottis har ett härligt psyke i alla fall, inte just något som får honom ur balans. Men på hemvägen är han trött i benen och nästan lite smågnällig som en dagisunge på skogutflykt. Boogie har faktiskt världens tålamod. När han använder hennes rumpa för att torka mulen, så vinklar hon bara ena örat lite.

Det har varit kanonbra för oss att få ha våra egna hästar tillsammans, mer eller mindre sedan mars i år. Det gör att det är så smidigt med allt som vi ska göra tillsammans, rida ut, grooma, leda eller stödfodra två hästar samtidigt osv.De har ju sin relation helt klart för sig och kan vistas tätt tillsammans utan problem.  Jag tror de gillar varandra också. Nu har de ju 18 andra potentiella umgängespartners att välja på, men ofta hittar man dem tillsammans. Gärna med fler ur quartermaffian så klart, men faktiskt rätt ofta just de två. Jag blir alltid så där fånigt glad när just "mina" hästar kommer tillsammans och möter mig! Familjen, liksom...


 


Nu är det stängt till sommarytorna i Active Stable. Innan de stängde av startade de upp halmstationer på flera olika ställen så att hästarna, förutom grovfoderstationerna och kraftfoderstationen alltid kan knapra lite halm om andan faller på. Vid halmstationerna kan de stå flera och plocka samtidigt.




 

Kul också att lilla connemara stoet är insläppt i tjejgemenskapen! Här om dagen när jag släppte in Boogie stod de länge och snusade så fint på varandra, utan några sura miner. Det är ju så få tjejer i Active Stable, så det är väl bra om de håller ihop!


När man är på anläggningen ett längre tag och grejar med annat (som vår skåprensning i helgen) så är det kul att se hur hästarna använder Active Stables alla valmöjligheter. Ena stunden ser man dem sovmysandes i ligghallen, lite senare har de vandrat iväg upp till grovfodret, för att så småningom dyka upp vid havrestationen. När man släpper ut Boogie efter träning så står hon liksom en stund och verkar känna in - vad vill jag göra nu - innan hon knallar iväg åt något håll. Det känns så bra att veta att deras eget liv inte liksom står på paus ett stort antal timmar per dygn som det gör för en boxhäst.


Ett annat glädjeämne är att vi har skrivit avtal med Kristin som efter provtid bestämt sig för att fortsätta på riktigt som medryttare på Boogie. Det känns jättebra och jag hoppas och tror att Boogie och Kristin kommer att trivas och ha kul tillsammans! Så idag är jag stalledig igen. Skum känsla, men man vänjer sig nog !







 
 
Ingen bild

ulla skidén

3 oktober 2012 20:18

Jag funderar så här: tänk om Ebba med sin fina sits och flotta dressyrkropp skulle vilja prova, ja just det, dressyr? Exempelvis på min trevlige Titan. Jag är övertygad om att det skulle vara kul för båda:). Ska vi prova? Out of the box, sort of thing.

Maria

4 oktober 2012 22:33

Hej Ulla!
Spännande erbjudande! Ska framföra det! Risken är väl att hon har för mycket med skolan i år, det är därför vi skaffat medryttare till Boogie för första gången någonsin.
Har ni det bra på Rickeby?

 
Ingen bild

ulla skidén

9 oktober 2012 23:15

Hej!
Jadå, vi har det bara bra om man undantar det faktum att vi nu måste hålla oss intill stallet (utebanan och ridhuset)i några veckor. Det jagas nämligen alla sorters djur, allt från änder till älgar, i Stora Rickebyskogarna. Säg bara till om/när Ebba har tid och lust att rida på Titan. Jag fick lixom en känsla av att de där två skulle kunna ha rätt trevligt ihop:).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards