Direktlänk till inlägg 19 september 2012

Hottis hoppar!

Av Maria - 19 september 2012 23:07


Idag var Ebba och Hottis med om sin första gemensamma hopplektion! På Wiggeby finns många roliga möjligheter nämligen! När jag såg ett anslag om unghästhoppning för Ellen Larsson från Väsby ridklubb skrev jag upp Ebba och Hottis på direkten!

En unghäst ska få prova på olika saker och tanken är ju dessutom att Hottis ska ridas även i Hunterklasser. Beskrivningen av Ellens upplägg med fokus på muskeluppbyggnad, balans och tempo lät så vettigt! Direkt efter att jag skrivit upp henne fick Ebba dessutom trevliga välkomnande sms från de andra tjejerna i gruppen. Sånt värmer!


Hottis har aldrig ridits i engelska sadeln förut, så Ebba testade att han tyckte det var ok dagen innan. Det var inga bekymmer och Ebba tyckte det  var jätteskönt att sitta i den sadeln igen. Hon  föredrar ju ofta den när hon rider Boogie och andra hästar.


Träningsgruppen i kväll bestod av unga tjejer på ponnier och stora hästar. Så himla skönt för Ebba att få träna med jämnåriga, och inte bara tanter och gubbar   

De andra hästarna var mycket mer erfarna än Hottis, men en bra instruktör anpassar ju övningarna för varje enskild häst. Hottis förkunskaper består av ett par löshoppningar som "bebis" samt viss bekantskap med markbommar från trailträning. Ebba själv har hoppat med glädje under sin ridskoletid, samt senare på Boogie, Snappy och några till.


Det var en väldigt trevlig upplevelse att stå på läktaren som mamma i kväll! Ellen Larsson visade sig vara en MYCKET sympatisk instruktör! Trevligt tonläge, uppmuntrande, positiv, observant, bra konstruktiva instruktioner! GILLAR! 


Hottis, han bara växer i mina ögon... Världens go'aste långskånk som bara gör sitt bästa, hela tiden! Inte klockrent, det kan man inte förvänta sig, men med en väldigt bussig attityd.

Ebba, hon är också så himla duktig på att matcha honom och på att verkligen använda sig av deras tillitsfulla relation.


Först började de med markarbete. Jättenyttigt för Hottis, både med gruppträningen  (tänk railwork) och att faktiskt ridas framåt, i bra tempo. Lyfta huvudet och se vägen framför sig!  


Sedan blev det markbommar, och en viss liten quarter var nog den enda som inte hade en enda touch! Trailtränad, eller?



 


Mycket pedagogiskt fick Hottis sedan göra sina första språng i ström efter en hoppsäker häst, Heineken. Funkade prima!


Senare fick han testa att hoppa på egen hand, och blev liiiite överraskad över så väldigt upphöjda bommar. Men han tar sig över på sitt vis, och till nästa försök så hoppar han! Duktig liten kille!



 


Ellen var rädd om honom och rekommenderade korta små pass med mycket vila emellan. Tre år är en väldigt ung liten häst i "vanlig" ridning. Det kan vara lätt att glömma i vår värld där en häst är Senior vid sex år...

Jag tror dock att det bara är bra att ta det i små steg, hålla det roligt och bygga upp självförtroendet sakta men säkert.



 


Ebba och Hottis verkade båda nöjda efteråt och vill fortsätta i gruppen. Kul!


Då är man hoppmorsa varannan onsdag framöver!












 
 
Ingen bild

Erika

20 september 2012 09:36

Vilken positiv läsning och med bra innehåll. Kanske en grupp som Patrick och jag kan vara med i, om det finns plats kvar :)

 
Ingen bild

Catrine

20 september 2012 14:34

Vad kul med hoppning!
Toppen med pedaogisk tränare som påminner om att inte skynda för att det går bra och är roligt. Så lätt att glömma skynda långsamt.

 
Ingen bild

Bella

21 september 2012 00:08

Noterar också att Ebba har en sån fantastisk hållning. Såå duktig och det märks tydligt hur stolt hon är över Hottis. Underbart att se!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards