Direktlänk till inlägg 20 april 2012

Inte kul alls

Av Maria - 20 april 2012 19:29


Nu är jag less på det här. På riktigt.

VILL - HA - FRISK -HÄST - NU!


Inte kul att få höra att Boogie leker rodeo-bronco i boxen innan utsläpp och i sjukhagen när man krattar stallplan.

Det finns helt klart gränser för hur länge en liten kossehäst tycker att det är ok att vila sig i form. Den gränsen verkar ligga vid typ 2 veckor.


Nu är vi i det tröstlösa ingenmansland som ligger mellan ett rehabprogram som skall följas för bästa fysiska resultat och en liten kuse som är uttråkad och inte förstår sitt bästa.


Alla som någonsin haft en häst eller hund, vars fysiska aktiviteter av hälsoskäl måste begränsas, fast de inte längre känner att det gör ont, vet nog precis vad jag pratar om!


Djur har en naturlig rörelseglädje! Gör det inte ont så vill de röra på sig. Det ligger ett överlevnadsvärde i att hålla igång och se till att man är i form.


Helt klart gör det inte ont på Boogie just nu! Det är ju bra! Vad som känns mindre bra är att det sista veckan fram till återbesöket hos vet,  känns som jag måste jobba EMOT Boogies natur. Det går emot min natur att gå emot hennes, men måste ju göras.


I normala fall väljer jag att gå med rörelseenergin, fast omsätta den i något konstruktivt. Laddad häst får röra på sig, så blir laddad häst lugn och sansad häst på nolltid.

Lägger man i stället i handbromsen så får man bekymmer. Luftburna sådana. Och flygcert har jag inte.


Där är vi nu!  I miniskala, men ändå... I'm too old for this shit....


 
ANNONS
 
Ingen bild

Kicki

20 april 2012 19:50

Maria, du sätter ord på precis det jag går igenom med Penny, det är ett rent helsike att stå emot 600 kg som tycker att 8 veckor skritt får räcka... :(

Maria

20 april 2012 19:59

Ja, usch, du har ju kämpat ännu längre.
På något vis var det lättare sommaren 2010 när vi hade den långa konvalescensen, men det berodde nog på att hon faktiskt hade ont. Tills vi kom till Brunmåla, men då fick hon ju också börja röra på sig.
Bävar för att Axel ska tycka att det är för tidigt att börja med nya gångarter nästa vecka... För denna gång är hon less på riktigt!

 
AK

AK

20 april 2012 21:05

Japp, Baci är en gammal gubbe men ändå svår att hålla i stillhet.
Sen det där med flygcert... Att longera porslinsponnyn är lite som att flyga drake, det kanske man skulle ha flygcert för...?

http://bacillen.wordpress.com

 
Ingen bild

ari

20 april 2012 21:14

tja..vi har aldrig hållit oss till det som veterinärna rekommenderade. Jag tycker att psykisk hälsa är minst lika viktigt som fysisk..och då har vi oftast låtit hästen gå med flocken och bara hållit tummarna för att de inte skulle busa alldeles för mycket. Då har sjukhästen inte hamnat i överskottsenergidilemmat. Hittills har det alltid gått bra..även med hästen som enligt vet-råd skulle hängas upp i en hängmatta.
Jag tycker att du kan lyssna mera på din egna sunda förnunft, hellre lite risk än onaturlig hästhållning i flera månader..det kände du jo också..
Hoppas allt ordnar sig och Boogie blir friskskriven igen!
Ari

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se