Alla inlägg under mars 2012

Av Maria - 18 mars 2012 21:39


Våra träsktroll har blivit uppgraderade till skogstroll. Det är större chans för Boogie att hålla sina ömtåliga fossingar torra uppe i skogen. Hottentotten som spenderat alldeles för stor del av sitt liv på platta marken får samtidigt nyttig träning i att lyfta på fötterna (och tänka SAMTIDIGT som man går...)


             





Av Maria - 5 mars 2012 17:13


I dag är en sådan här dag då jag  funderar över vad i hela friden jag egentligen gjort i livet för att förtjäna de här fantastiska, vackra, kloka, intelligenta,  friska, självständiga, livsdugliga och sunt envisa ungar jag fått? Jag kan liksom inte komma på något som står i paritet med denna ofattbart dyrbara gåva livet givit mig!


I yrket tänker jag allt som oftast att "folk" faktiskt inte förtjänar de fina barn de fått och som de sedan verkar göra sitt bästa för att fördärva. Misstänker starkt att det gäller även mig...


För exakt 15 år sedan placerade en sköterska en rosa marsipanbebis i mina armar. Bebisen skrek som besatt, men tystnade tvärt och tittade på mig med stora mörkblå ögon när hon hörde min röst. Så livsomvälvande! Min blotta närvaro kunde göra en liten människa alldeles nöjd och trygg!


Att min blotta närvaro nu gör samma, men inte längre lilla, människa helt galen av irritation hör så klart till livet och utvecklingen. Smällar man får ta som tonårsförälder. Man får liksom njuta, beundra och älska lite mer på avstånd. Samt innerligt hoppas att det trots vardagsgnat och tjafs, finns en trygghet i att jag alltid är beredd att gå igenom eld och vatten för mina ungar, om det behövs.

Av Maria - 4 mars 2012 23:15

Det började inte alls så bra. Shoppingturen till Uppsala krånglade till sig och spräckte tidschemat i fredags. Trots att vi sedan flera år rationaliserat bort allt fönstertittande och klädprovande och bara håller oss till det nödvändigaste:


 


Trots att vi inte ens fikar, utan dricker vår latte i hemma i köket, där den numera ändå blir allra bäst:


 

Så krackelerade alltså tidsplanen när tjejen i Citygross kassa slog in varor på vårt kvitto som inte skulle vara där, och vi sedan fick köa med oändliga mängder tippande gubbar i den s.k förbutiken för att reda ut misstaget.

Så man kan säga att det vara Citygrosskassörskans fel att det sedan blev helt onödiga kulturkrockar i stallet! Alltid skönt att ha någon oskyldig att lägga skulden på när det inte blir som man har tänkt! Så fredag eftermiddag stryker vi ur minnesboken och riktar blicken framåt!

På lördagen hade vi besök i stallet av gamla stallkompisar. Fikamöjligheterna är tämligen begränsade för ett större sällskap på Nytorp, och man  har dessutom  turistmålet Sigtuna Stad på armslängds avstånd, så vi borstade av oss det värsta böset och gick och finfikade på RC Chocolat på Stora torget. Jättekul att träffas och hinna surra lite!

Resten av lördagen ägnades åt att skjutsa barn av och an till deras olika sociala begivenheter.

På söndagen tog vi stallet ganska tidigt och fick hela ridhuset för oss själva. Ut med lite bommar och på med stereon på max, så våra hästar skulle känna sig som hemma. Tyvärr fanns inte  möjlighet att koppla ihop sig med sin egen spellista, så det fick bli radioskval. Men det är nog lika bra att vi går varligt fram, och satsar på gradvis tillvänjning eftersom det saknas westernvana på anläggningen.

Hottis hade landat riktigt bra och behövde idag inte ens longeras före uppsittning. Han och Ebba provade alla gångarter och även lite bommar. Boogie hade jättefin galopp idag och jobbade med små och större volter över bommarna. Sedan skrittade vi av dem uppe i skogen, och det var premiär för Hottis med ryttare på ryggen! Den enda som var spänd över det var jag. Hottis och Ebba är så trygga med varandra. Boogie har dessutom blivit så snäll och tålmodig med Hottis att han får gå riktigt nära hennes rumpa. Vi tog bara en liten tur eftersom det bara var Hottis tredje tur upp i skogen, och det blev mycket att tänka på nu när han  också skulle balansera en ryttare på ryggen över stock och sten.

 

Med stallet avklarat, blev det gott om tid att åka med Märta och köpa lite böcker på rean på rean, och ta en riktigt smarrig fika med henne också! Helgens andra lyxfika på lokal, det kanske håller på att bli en vana?

När vi kom hem hade Ebba spontant dammsugit större delen av huset, och Märta bestämde sig för att para udda strumpor i tvättstugan. Ibland blir man alldeles paff, men det är ju helt underbart att få bli positivt överraskad.

Hundarna var väl inte lika glada åt att jag då fick tid över att schamponera dem, men det var alldeles nödvändigt.  Nu luktar de i alla fall gott, i väntan på att bli av med ryamattspälsarna som ska skalas av i veckan.

Dags för en fullmatad arbetsvecka!


 

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Skapa flashcards