Alla inlägg under september 2010

Av Maria - 13 september 2010 16:18


Varje dag på väg till jobbet måste jag stanna i en korsning bredvid den här valaffischen och jag begriper ingenting:


  


Obehagligaste valaffisch jag sett!

(I alla fall sedan Märta, då 2 år, pekade på Göran Persson och glatt ropade "Titta, Moffa!")


Vad menar de?

Är Kristdemokraterna emot utrotningshotade djur?


Tror de Sverige blir bättre utan djurparker?


Eller vänta - är det kanske meningen att man ska rösta på han där till höger på bilden, för ett humanare samhälle? Han ser ju handlingskraftig ut i alla fall, medan han till vänster mest ser skiträdd ut!


Tror någon behöver prata med sin spinndoktor...


Näe, jag tror jag är för ett gorilligare samhälle!











Av Maria - 12 september 2010 21:48


Idag var det organiserat kaos på Skällsta. En nystartad ponnyridskola har flyttat in i det ena stallet under augusti och hade idag invigning med Öppet Hus. Bilar, barn, hundar och mormödrar högt och lågt över hela området.

Jättekul, tyckte Boogie och ville inte alls följa med upp i skogen på sin dagliga promenad när det fanns så mycket kul att kika på på hemmaplan. Rullstolar, franska bulldoggar och pappor som kastar hästsko t.ex


I ridhuset var det diverse uppvisningar. Moa hade en liten demonstration i Trail på Blixten med Ebba som speaker. Det såg ut så här:



Skällsta Ungdomssektor i ett mer seriöst perspektiv än igår!


Av Maria - 11 september 2010 17:21


  


eller så är det precis det man borde göra...


För när Skällsta ungdomssektion leker hästtränare så är alla borden, måsten och så-gör-man-absolut-inten helt omkullkastade och ändå (eller förmodligen just därför) så blir det hur bra som helst.


Idag skulle det hoppas. Billy och Snappy stod först på listan och fick med nöd och näppe runt gjordarna kring betesmagarna.

Några andra inspänningsremmar, manicker och snören tycker inte ungdomarna att det behövs för hoppning, "kontroll" sitter inte i remmar, förklarade Ebba.


  


Sedan blev det full fart över låga hinder och Snappy verkade sikta på Täby och Jägersro nästa. Det flyter ju en och annan fullblodsdroppe i de här två sport-quartrarna.


    


  

På lång tygel hoppas det...


  



Snappy bjuder gärna på lite extra!


Men att i full fart introduceras för en helt ny hindervariant - vattenmatta under  - blir nästan överkurs.



I alla fall för mer orutinerade Billy.         

Men eftersom tjejerna bara fnissar och skrattar när det kör ihop sig,    tappar hästarna aldrig självförtroendet. Om den som sitter ovanpå verkar tycka att det är hur kul som helst att hamna på halsen på sin häst och krånga sig tillbaka, så kan det ju knappast vara nåt läskigt, det där som låg under hindret?


I denna fnissiga, flamsiga "lekstuga" verkar man kunna introducera vilka tokerier som helst för hästarna, och få det att verka helt normalt!  Vi har världens snällaste, bussigaste hästar i stallet även i vanliga fall, men i händerna på Ebba och Moa tycks de bli precis just de där drömhästarna som beskrevs i hästböckerna när man var liten. De där som gick  genom eld och vatten för sina små ryttarinnor.


  


  


  


  



Hemligheten tror jag är att tjejerna har så genuint roligt tillsammans, att de tycks sakna förmåga att bli rädda eftersom de är i den "odödliga" åldern,  och att de alltid är så försiktiga om munnen på sina hästar.


  


  


Så receptet för att få den där totalt tillitsfulla relationen till din häst som du alltid har drömt om, tycks vara att försöka vara mer som en 14-åring....med mjuka händer förstås!


Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Skapa flashcards