Direktlänk till inlägg 21 juli 2010

Lata sommardagar

Av Maria - 21 juli 2010 17:47


I stället för att som planerat hårdträna inför Nationals


  

Moa har siktet inställt på Nationals. Ny gren? Hunt Seat Trail?


går semesterdagarna åt till att.... ja...hmm.... typ hänga i stallet och göra ingenting....fika.....fylla vattenhinkar....tvätta nåt täcke...och förstås vänta på nästa återbesök på hästkliniken.


Just nu känner jag mig lite försiktigt optimistisk inför Boogies framtid. Jag har fått några bra uppslag och infallsvinklar att gå vidare med, så nu vill jag bara få nästa veckas veterinärbesök avklarat så fort som möjligt, för att sedan om det behövs följa de nya trådarna.


Boogie har fått gå tillbaka till sommarbetet med tjejkompisarna och hon blev så lycklig! Naturligtvis trampade hon genast av sig specialskon igen, men det har Sonny fixat nu.

Första dagen visade hon tydligt att hon INTE vill bli hämtad, och jag förstår henne efter 6 veckor i sjukhage! Men nu kommer hon glatt fram igen så fort vi visar oss för gos, kli och snask och gärna en dusch med vattenslangen.  Till er som har vattenvecka: när Boogie backar upp mot er betyder det bara att hon vill bli duschad!

 

Mina bussiga stallkompisar lånar ut sin gulliga hästar till mig när de åker på semester, så jag lyckas hålla ridmusklerna igång något så när. Ovant att rida andra hästar efter tre år på Boogie!


Denna vecka har jag den äran att få låna Okie medan matte och husse är bortresta.


  

 

En mycket sympatisk farbror som älskar att tuffa runt i skogen och gärna går först och upptäcker nya stigar.  Under Ankis överinseende har vi jobbat lite i ridhuset med lyfta bröstkorgen och fixa högersidan också. Det var han väl inte riktigt lika entusiastisk över, men det behövs så han slipper ångvälta sig fram i tillvaron!


Ebba har ett eget sommarprojekt som heter Meduz:


  


Han är en 4-årig arabkille som behöver få fler ridtimmar än vad hans matte hinner med just nu.


     Han kommer inte bara bra överens med Ebba, han har blivit Hottis sommarbästis också!


  


  

Kompisar är bra att ha bland bromsarna!

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bella

21 juli 2010 19:22

Meduz har varit lite för "på" när det gäller att bli kliad tidigare, men jag tror att han med Ebbas vägledning har börjat landa. Idag kom han fram när jag fyllde på vatten och bad om kli på höger bakben. Under tiden jag fixade det masserade han min rygg. . Fint och tryggt. Såå härligt! Tack Meduz :-)

 
Ingen bild

lana

1 augusti 2010 17:09

Vet nu hur du känner det, verkar som Lillen sållat sig till dom halta hästarna, inget kul alls, har nu tillbringat helgen med att tvätta täcken o dyl, städat bland div stall och häst saker, har nog aldrig haft så mkt rena saker el ordning på allt, får väl se det positiva i det....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Av Maria - 17 december 2017 23:01


    Intresset för att klickerträna häst verkar öka, vilket ju är väldigt glädjande. Inte minst märks det i några grupper och forum för klickerträning eller belöningsbaserad hästträning där jag är med. Det har på senare tid varit en ganska ...

Av Maria - 9 december 2017 20:16


Den här... Det går inte med ord att beskriva vad hon betyder för mig. Hon är så klok. Och så galen. Och allt jag någonsin kunnat önska mig. Fredag. Trötta mattar. Hottis spicar upp helgen genom att låta sitt skadeben oväntat svälla up...

Av Maria - 4 december 2017 00:11

En väldigt omtumlande dag.Vi vågade oss på att släppa ut Hottis från boxvilan och det verkar ha gått bra.Så vann vi högst oväntat ett par biljetter till SIHS kvällsshow i Mälarklinikens fototävling på FB. Vårt bidrag:   Det kändes ju skojigt a...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se