Direktlänk till inlägg 26 februari 2009

Just one siamese short of being a crazy cat lady?

Av Maria - 26 februari 2009 20:10


När det började talas om stallkatter för något år sedan, tycker jag att jag tydligt deklarerade att mitt kattbehov var helt och hållet mättat hemifrån, och att jag inte ville delta i vare sig ekonomiskt eller moraliskt ansvar för några kollektiva kissemissar.


Så man kan ju undra hur det kommer sig att Thea och Bengan fick flytta hem till oss i helgen, och utöka det yttermyrska kattbeståndet med sisådär en 66 %? Eller så är man, som min man, inte ett dugg förvånad.


Men efter att de ätit på fel smörgås, var de för femtioelfte gången portade från värmen i fikarummet, samtidigt som nattkylan kröp ned mot -15. Skillnaden mellan att "klara sig" och att leva ett bra kattliv är stor ibland, i alla fall enligt mitt sätt att se det.


Märta, som pysslat med kattungarna sedan de anlände i stallet i höstas, jublade när de kom hem till oss! Thea och Bengt sover nu i hennes säng på nätterna. Maken höjde som sagt inte på ett ögonbryn. Hans ständiga följeslagare, 18-åriga gammelkatten Nilla örfilade raskt upp dem i förebyggande syfte och har sedan inte haft några synpunkter.

Våra två yngre klimpeklossar har dock varit skeptiska. Skärrade rent av.  För Johnnie Walker blev det en dramatisk introduktion, när han i vanlig ordning kom i full galopp från ytterdörren rätt upp till kattmatskålen och sprang rakt in i sin Mini-Me, dvs Bengt. Men efter två dagars fasta och kontemplation under en säng i källaren, har han nu lite försiktigt börjat hänga med nykomlingarna.

Fjun, stackarn, har tratt och dränage efter en böld på kinden, så hon surar i eget rum tills på måndag.


5 katter...


Bengt


 TheaJohnnie


NillaFjun - innan tratten
 
ANNONS
 
AK

AK

27 februari 2009 08:44

Uj då, jag har tre katter. Det är absolut en för många....frågan är bara vem av dem som är för många..? Det varierar lite med tanke på vem som just kissat på fel ställe, knyckt fel mat, bråkat med fel hund och så vidare. Fast söta är de. Det är dina också!

http://bacillen.wordpress.com

 
I-OR

I-OR

27 februari 2009 10:33

Fem katter säger du. Hm, ja, jag kommer nog och hälsar på en vacker dag.
Hejdå.

http://www.vov.bloggagratis.se

 
Tina

Tina

27 februari 2009 15:05

AK, kan man bråka med rätt hund?
Tina, som än så länge är kattlös.

http://workinglabs.wordpress.com

 
Jana

Jana

28 februari 2009 13:36

Bråka med rätt hund:
- gömma sig bakom husknuten, rusa fram, hoppa upp, vända en kvarts varv i luften för att placera alla fyra tassar i passerande hunds sida. Rätt hunds reaktion: "Igen. Måste var skitkul att göra det här..."

Bråka med fel hund:
- Gå tvärs över golvet i något snabbare takt.
- Looking at her in a funny way.
- Sitta för nära.
- Hoppa ner från hyllan.
- Komma in.
- Leka med andra katten. Osv
Fel hunds reaktion: "Nu ska jag ta det lilla kräket för att lära den hur man beter sig!"

http://isgardsdjur.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maria Y

28 februari 2009 20:32

AK; Speciellt när de sitter på en lång rad o väntar på frukost, känns det att de är många. Lite jobbigt att ha en hel delegation som väntar på en när man stiger ur sängen.


I-OR: Du är så välkommen....tror jag...


Jana: Ungefär så, ja! Fast som tur är så har vi ingen "fel" hund i detta hushåll :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Av Maria - 17 december 2017 23:01


    Intresset för att klickerträna häst verkar öka, vilket ju är väldigt glädjande. Inte minst märks det i några grupper och forum för klickerträning eller belöningsbaserad hästträning där jag är med. Det har på senare tid varit en ganska ...

Av Maria - 9 december 2017 20:16


Den här... Det går inte med ord att beskriva vad hon betyder för mig. Hon är så klok. Och så galen. Och allt jag någonsin kunnat önska mig. Fredag. Trötta mattar. Hottis spicar upp helgen genom att låta sitt skadeben oväntat svälla up...

Av Maria - 4 december 2017 00:11

En väldigt omtumlande dag.Vi vågade oss på att släppa ut Hottis från boxvilan och det verkar ha gått bra.Så vann vi högst oväntat ett par biljetter till SIHS kvällsshow i Mälarklinikens fototävling på FB. Vårt bidrag:   Det kändes ju skojigt a...

Av Maria - 2 december 2017 23:14

  Undrade Susanne idag, som nu igen är min stallkamrat  Ptja, det har liksom blivit en tröskel...Ska jag berätta allt sedan sist så blir det oöverstigligt. Hoppar jag in i det som är precis nu blir det kanske obegripligt.Eller inte.Vi har en hovböl...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se