Direktlänk till inlägg 1 oktober 2008

Lagom poppiga popcorn

Av Maria - 1 oktober 2008 23:42


Igår gjorde jag något jag inte gjort med hundarna på länge. Jag tränade med dem EFTER en kurs. För ett bra tag sedan bestämde jag mig, en gång för alla, att inte utsätta oss fler gånger för den hopplösa kombinationen av trött matte och överspeedade hundar som väntat på sin tur i flera timmar.

När jag har kvällskurser har ofta det bästa upplägget varit att hundarna väntar hemma med familjen. Då är de i bättre träningsläge för att göra några uppgifter när jag kommer hem. Men igår hade vi legat nedbäddade med förkylning och feber hela dagen, både yngsta dottern och jag, så hundarna fick hänga med för lite omväxling mot sofflivet. Eftersom det var knäpptyst i bilen under hela kursen fick jag ett spontant infall, och burlekade med bilen samtidigt som jag tränade lite lydnad med en hund i taget.

Tosca var helt suverän på att ligga med öppen lucka och titta när jag tränade Stella. Alldeles tyst och cool. Hon var ivrig när jag tränade henne, men inte mer än vanligt. Fria följet sliter jag verkligen med, med alla märkliga tassrörelser hon lägger till. Igår hade hon dessutom lagt till nysningar för varje steg! Så fort jag växlade till baklänges marsch försvann nysningarna, vände jag upp igen kom de tillbaka! Gaaah! Men efter ett lååångt pass baklänges var de borta när jag vände upp igen. Ingen idé att fundera över hur sånt där uppstår, bara att gilla läget och fixa.

Annars är det ju stadga och stimuluskontroll som gäller för fröken Ivrig, och det blir sakta men säkert lite mer ordning.

Stella skötte sig också bra i öppen burleken, förutom när jag gjorde inkallningar med Tosca. Då kom hon som ett vitt streck och stal ingångspositionen framför nosen på stackars Tosca.  Stella har över huvud taget svårare för den frivilliga stadgan och Doggie-Zen konceptet. Jag misstänker att det också handlar om crossover-effekter. Utebliven belöning har inte samma självklara informationsvärde som för Tosca. Så efter tjurrusningen fick Stellas nästa pass handla mest om frivillig stadga, bl a kring bollhantering.

Vi åkte hem nöjda alla tre. Anledningen till att det funkade så bra var säkert att hundarnas förväntan på egen träning efter kurs var extremt låg pga att det var så länge sedan det hände. Nästa vecka har jag väl överpoppade popcorn bak i bilen igen!


 
 
Lone

Lone

2 oktober 2008 01:17

"överpoppade popcorn" haha, så bra uttrykk :)

http://www.poter.norblogg.net

 
Ingen bild

Maria Y

2 oktober 2008 09:48

Att luddetussarna numera kallas för popcorn skyller vi på Camilla, vars häst Mocca blev alldeles vimmelkantig när de skuttade runt i skogen som just poppande popcorn.

 
Jenny W

Jenny W

3 oktober 2008 08:58

Det där med nysningarna känner vi väl igen från vår gode I-or. Inte helt lätt att komma tillrätta med. Dessvärre nyser han både fram- och baklänges, samt sidledes. Husse menar att det borde finnas dispens för att hunden "nyser sig ur position"....:-)

http://www.freewebs.com/hundraprocent

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards