Direktlänk till inlägg 21 september 2008

Lyxjobb!

Av Maria - 21 september 2008 21:30


Ibland kan det kännas lite motigt att ge sig iväg och jobba en hel helg när familjen ska göra mysiga saker tillsammans eller man vet att träningskompisarna  är ute i skogen hela dagen och tränar egna hundar.

Men väl på plats glömmer jag tid och rum eftersom det är så galet roligt att få undervisa de härliga, entusiastiska kursdeltagare vi har på Canis.

Jag har haft så kul  i helgen med ett underbart gäng som deltagit på vår tvåhelgskurs Grundfärdighetskurs - intensiv!


Charmiga Snärtan har fått nytändning på lydnadsträningen sedan matte Lena började klickerträna. Förra helgen tog de 1:a pris i 2:an med över 180 p och 1:a placering.  Ras? Ja, lite BC, lite kelpie och nåt med mustascher!



Eva Bodfält, som säger så många kloka saker, har sagt att man måste garva när man tränar hund! Det har hon så rätt i och det har vi verkligen gjort!

Om man är öppen för att det finns saker att lära trots att man redan har lång erfarenhet, vågar prova nya alternativ, och kan bjuda på sig själv och skratta åt sina missar tillsammans med sina träningspartners - ja, då får man ett avspänt och väldigt gynnsamt inlärningsklimat! När människorna kopplar av och har kul ihop, blir det också lättare för hundarna att bli kreativa och prova sig fram.


Denna kurs handlar fram för allt om att lära förarna behärska klickertänk och klickerteknik. Hjärnan ska jobba på ett nytt sätt! När hjärnan väl förstått, återstår utmaningen att få kroppen att lyda de nya tankarna. Inte alltid så lätt! Några kreativa kursdeltagare föreslog att Canis ska ta fram en speciell kursjacka som låser belöningsarmen tills dess att man klickat!



Mats och Faxe! Notera loggbladen som sticker upp ur innerfickan!



Så mycket fotografering hinns inte med när jag är ensam instruktör och har ett sånt här vetgirigt gäng att ta hand om! Det blev bara ett par bilder knäppta, och alla mysiga hundar kom inte med på bild. Som tur är får jag återse många av er på fortsättningskursen i november!


Jag är nu rätt trött på att höra min egen röst, vilket är lika bra eftersom den är på väg att ge upp. Tur att barnen är så stora att de läser själva på kvällen.


I morgon är jag LEDIG! Då är det mina hundars tur! Och Boogies förstås - dagen börjar med ridlektion!




 
 
Camilla & Imma

Camilla & Imma

22 september 2008 11:43

Jag och Jenny frågar oss ofta ifall det går att UNDVIKA att skratta när vi tränar våra hundar. ;-)

Men jag minns att du och Anna tog upp att ha kul när man tränar som en viktig sak på vår första klickerträff, och det är verkligen sant!

http://www.freewebs.com/rastahunden

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Skapa flashcards