KOKOSTOSCAKAKA i långpanna
- 6 dl socker
- 4 ägg
- 8 msk kakao
- 2 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 180 g smält avsvalnat smör
Glasyr:
- 1 påse (200g) kokosflingor
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl socker
- 1 ½ dl grädde
- 75 g smör
Sätt ugnen på 200'. Smält smöret.
Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.
Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter.
Gör under tiden glasyren i en kastrull.
Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen. När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.
Tina
20 augusti 2008 21:26
Mmmm här ska bakas. Tack för läxhjälpen :-)
Va jag skratta när jag läste din kommentar om strumporna, bra idé föresten.
Tina
http://workinglabs.wordpress.com
Myra o Hanna
21 augusti 2008 08:56
är härinne o tjuvläser då och då (eller okej OFTA eftersom jag har din blogg på favoriter :P), tusen tack för du delar med dig av canisträffarna och gott recept. ska baka idag!
http://minmyra.blogspot.com
Helena
21 augusti 2008 20:43
Tack för ännu en toppenhelg!
Så snällt att du ville dela med dig av receptet!
-Men jag instämmer med Camilla, det är tveksamt om man egentligen ville veta vad det är för "nyttigheter"som ingår...
Så fina bilder det var på min pudelflicka förresten!
Maria Y
21 augusti 2008 22:47
Smör, ägg, grädde, kakao och socker -rena naturprodukter och det mesta ekologiskt - vad gnäller ni om?
:-)