Direktlänk till inlägg 19 juli 2008

Hybris?

Av Maria - 19 juli 2008 23:20


För två veckor sedan ansåg jag mig inte kapabel att tävla i blåbärsklassen. Nu har jag anmält mig till SM! Innan någon kollega diagnosticerar mig ("hurtigsvingende bipolär lidelse*" kanske?)  ber jag att få förklara mig. Vi överlevde debuten. Vi vill lära oss mer. Alltså vi vill vi få rutin. Det finns 2 tävlingar till i år. Nästa råkar vara Nationals på Grevagården i Skövde ( = SM för quarterhästar) om tre veckor. Alltså ska vi dit...


Men några blåbärsklasser erbjuds inte så vi får tävla i vanliga Amateur och Youth.

 

Mönstren finns redan nu att hämta på SQHA's hemsida. Oj, så mycket pinnar det var i trailen....

Men vår kloka fröken tycker inte vi ska träna så mycket på pinnar. Vi ska träna på farten. Om bara Boogie lägger ur handbromsen så är pinnarna inget större bekymmer, nämligen.

 Hmm, eftersom Boogie hade typ obefintlig broms på förra tävlingen kanske  vi inte behöver träna alls då? .......Skoja' bara.............


Idag tog vi dock ledigt från sandlådan (ridbanan) och tog en långtur i skogen, bara Boogie, hundarna och jag. Två timmar av fullständig harmoni. Hundarna älskar att motioneras på detta sätt och Boogie uppskattar deras sällskap. Om en häst kan skratta så är det det hon gör när Tosca väljer att galoppera i det vattenfyllda diket bredvid oss i stället för på vägen.

Själv skrattade jag när min mobil ringde mitt i en galopp, Boogie tvärnitar och vänder huvudet mot mig som för att kolla om jag tänker svara.

Men i morgon är det väl tillbaka i sandlådan igen. För även om vi bara ska till

Nationals för att öva oss på att tävla, så är det ju trevligt om det i alla fall ser ut som om det finns någon vits med att vi är där och övar oss...* låter festligare på norsk

 
ANNONS
 
Ann-Louise

Ann-Louise

20 juli 2008 12:53

Oh så trevligt! Ska genast kasta mig i kalendern och kolla vad jag gör om tre veckor. Det hade varit roligt att komma och kika för det är ju liksom nästgårds också...

http://hastochhund.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maria Y

20 juli 2008 16:41

Det vore kul! Första gången på en westerntävling känner man definitivt att man möter en annan kultur. Musiken, kläderna - det är lite som en bröderna Coen-film :-)
Glöm inte huvudbonad! Har du ingen gammal Stetson liggande så går det fint med en Canis-keps, i alla fall på läktaren :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - Lördag 9 juni 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se