Direktlänk till inlägg 31 maj 2008

Lagotto på spa

Av Maria - 31 maj 2008 16:21


Det här diket har vi lite olika åsikter om, hundarna och jag. De tycker att det är det perfekta raststället på väg till skogssjön, en härlig  spabehandling innan det är dags att simma på riktigt.  Grodyngel som kittlar skönt mellan tårna och skräddare som fluffar till mustacherna. Samt en välgörande pälsinpackning bestående av hederlig uppländsk lera.Jag tycker att det är ett stinkhål som förvandlar hundarna till illaluktande bestar som  ingen normalt funtad granne vill ha närmare kontakt med. Till och med deras hundkompisar ser avskräckta ut.


Så jag brukar försöka ligga steget före och se till att dessa extra spabad undvikes, speciellt på vägen hem från sjön. Men ibland ringer mobilen eller nåt och vips, så är det Tosca som skrattar både bäst och sist....I sjön kan man simma på riktigt och minnas sitt ursprung som vattenapportör. Stella är den som har bäst koll på ursprunget. Hon simmar och apporterar outtröttligt med fast grepp om sina dummies. Hur många vändor som helst. Däremot tycker hon det är ganska meningslöst att simma utan uppgift.Tosca däremot är en ren nöjessimmare. På land har hon en bättre (inlärd)apportering än Stella, men när föremålet hamnar i vattnet blir det rena lekstugan! Vilket inte gör så mycket, då vi bara håller på för nöje och motion. Man kan inte låta bli att skratta åt hennes försök att dränka både sig själv och föremålet. Hon skulle vara dyr i drift om vi inte hade Stella som lokaliserar och plockar in allt hon slarvar bort.


Vid de enstaka tillfällen som jag bara haft henne med vid vatten har hon inte alls varit lika tramsig, så det är något som händer i spelet mellan henne och Stella. 
ANNONS
 
Anna H

Anna H

3 juni 2008 16:30

Vilket underbart flin Tosca har :)

http://web.telia.com/~u25803499

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - Onsdag 13 juni 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - Lördag 9 juni 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se