Alla inlägg under april 2008

Av Maria - 18 april 2008 00:24

Eftersom Skällsta ungdomssektion har siktet inställt på Hunter Hack så fick Sveriges bästa westernfröken extraknäcka som hopptränare ikväll!

Självklart behärskar hon även detta område!


Världens bästa Boogie har dock inte världens bästa koll på fötternas placering i förhållande till alla bommar. Men det kan man väl knappast heller begära av en liten kossehäst som inte pysslat med sådant förut.



I frökens bomserier blir det ganska mycket blandade småhopp, men attityden har utvecklats! Med små hinder i olika variationer växer självförtroendet, och nu försöker Boogie reda ut det istället för att bromsa.



En glad och positiv lillmatte på ryggen hjälper också till!



Men det är lite kvar innan hon blir lika ambitiös och framåt som stallkompisen Claudia som alltid bjuder på en extra halvmeter!



Världens bästa Boogie!

Av Maria - 17 april 2008 20:05


"Ni har sabbat mitt liv med häst, hundar och en fet kattunge!"

skrek hushållets dramadrottning igår.

Idag hade hon tydligen bestämt sig för att gilla läget och bad om både hundträning, ridning på banan och allmänt mys med Boogie.

Den feta katten fick sig en kram också.


 Märta tränar Tosca, vilket är en bedrift då Tosca är en hopplös mammagris. Men idag fick Märta henne att hålla fokus på rätt förare. Den med karamellerna.


 Claudia tar en paus under de stora tjejernas lektion, och passar på att mysa med staketryttaren.


Efter ett litet pass på ridbanan med Ebba som ridfröken, kan man ta igen sig lite i favoritsoffan...


Man kanske kan sola lite också? 


 

 Tack för idag, Boogie!






Av Maria - 13 april 2008 23:25

På söndagen lyckades jag lura med mig min värdinna Annsofi gryningen så att hon fick se Anki rida senior trail på både Snappy och Claudia. Claudia fick några mellanplaceringar efter visst strul i galoppombyte. Snappy fick hela supporterklubben på läktaren att sätta morgonkaffet i halsen när hon splittade en bom (= fick en hov på vardera sidan i ett galoppsprång).

Vid prisutdelningen räckte det ändå till 1 - 2.

Sedan åkte Skällsta-hästarna hem och Annsofie hjälpte mig att shoppa! En tävlingsblus från Mia. Vi var visst flera som gjorde så, åkte till Skövde för att handla av vår stallkamrat! Mia undrade varför vi inte kunde handla hemma i fikarummet, men i alla fall jag behövde se sånt här på plats för att kunna veta vad jag ville ha (och inte ha). Dessutom var det skönt att få smakråd från sin "personal shopper", som tog sig an westernvärldens underligheter med stor entusiasm.

Nu fattas alltså bara hatt o chaps o lite kunskaper o talang....

Av Maria - 12 april 2008 23:00

Familjen W som Märta och jag bodde hos anslöt på eftermiddagen. De fick se ett hyffsat tvärsnitt av westerngrenar med pleasure-klasser, reining och cutting.

Pleasure är för den oinvigde ett fullständigt mysterium! Mina vänner (som är bruksmänniskor, inte hästfolk) undrade just om inte en häst borde plockas av banan då den verkade halt runt om. Den vann för båda domarna!

Stallets finniga tonåring Wizard of Jazz aka Flash aka Blixten tävlingsdebuterade med Anki på ryggen denna helg med just pleasureklasser och skötte sig fint med placeringar bland de 5 första. Lite trassel vid prisutdelningarna bara, Blixten ville inte ta emot rosetterna. Enligt husse Stefan på läktaren berodde det på att rosetterna hade fel färg. En blå hade Blixten tagit emot.




Efter en oändlig mängd reiningklasser var det dags för Snappy att köra pleasure. Hon fick också nöja sig med fel färg på rosetterna...



 Sedan var det dags för kossorna att göra entré. Väldigt kul att titta på även om kvaliteten på tävlingsinsatserna var tveksam. Våra barn skrek "Heja kossan, heja kossan!"


r


 Mina brukstävlande vänner konstaterade att testosteron halten i lokalen steg på samma sätt som när det är dags för skyddet på en brukstävling. Bredare gång, bullrigare röster och fler spottloskor.




Av Maria - 12 april 2008 01:02

Ila är 4 år och luftades i junior-trail av fröken Anki. Domarna slog personligt rekord i ojämnhet och Anki/Ila blev diskade av den ena och placerad etta av den andra!



Grundfärdigheten Backa i vinkel är alltså något som även hästar har nytta av!



Bettan (grönt) och Jeanette (rött) var också med, så det var en ganska intern uppgörelse i juniortrailen! Jag kommer tyvärr inte ihåg hur rosetterna fördelade sig för övrigt...



Av Maria - 12 april 2008 00:40


Anki går trail-banan med mini-Anki, förlåt, jag menar Moa:



 



Tveksamt om man som vuxen novis kommer att få denna service...


 Många pinnar är det....


 En sista koll!


Sen går ungen och vinner novis-ungdomsklassen för båda domarna, laddar om mentalt på på 30 sek och kommer 1 - 2 i vanliga ungdomsklassen.


HEJA MOA & CLAUDIA!!!



Blå rosett vill man ha, för det betyder nr 1 i dessa sammanhang!



De andra youth-ryttarna var som synes betydligt äldre! (Och fler än vad som syns på bilden)

Av Maria - 11 april 2008 00:22

Första dagen på tävlingen fick vi mest se vårt gäng i hunter-klasserna. Dvs när man rider sin quarterhäst i engelsk utrustning.

2 x Aqha show betyder att man har två domare på plats som gör var sin bedömning. Sedan görs INTE nån genomsnittsberäkning, det är verkligen 2 bedömingar. Så man kan bli placerad 5:a för den ena och 1:a

för den andra, för samma prestation vid samma tillfälle. Vilket var ungefär just det Anki och Snappy fick uppleva.


Anki och Snappy


 Moa tävlade Hunt seat equitation vilket resulterade vinst för den ena domaren




Av Maria - 10 april 2008 23:57


Mot Grevagården!



Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards