Direktlänk till inlägg 26 april 2008

KlickerTRÄNARutbildning helg 2 - lördag

Av Maria - 26 april 2008 23:21


I helgen har vi haft helg 2 på årets KlickerTRÄNARutbildning.

Anna och jag såg verkligen fram emot att träffa det här härliga gänget ambitiösa klickertränare och ljuvliga hundar!


 Kvatro

     

Vi började med genomgång av teoretisk läxa och fortsatte sedan med att bocka av Grundfärdigheter från den praktiska läxan. Trots att vi i år delat upp det praktiska provet i småportioner vid varje träff, blir det tyvärr ändå nervöst och pirrigt för många deltagare!  Vilket förstås påverkar hunden och träningen... Det här är ju inte en tävling och det vi vill se är att det rimligt enkelt går att få fram de olika färdigheterna, och att tränaren faktiskt bedriver förnuftig klickerträning. I det ingår att anpassa sina kriterier efter situationen, så står man där med en hund som är klart distraherad av miljön och inte bjuder det man förväntat sig, så gäller det att kunna sänka kriterierna och hitta något att förstärka i små steg i rätt riktning mot målbeteendet.   Något som vi människor kan ha svårt att göra när vi känner att vi ska prestera något med hunden inför andra.


Jezz 


Det som skulle visas upp idag var targets, framför-förar-mapp och gå baklänges-mapp samt avståndsbelöning.


 Printer


 

 Rusty


 

 Kayo

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 26 mars 21:28

När en bloggar så sällan går det inte att skriva ikapp. Jag börjar mitt i i stället. I helgen var jag på seminariet Lugnande signaler och Emotioner hos häst med Rachaël Draaisma och Rachel Bedingfield. Lyxigt nog på hemmaplan i Knivsta kommun! ...

Av Maria - Tisdag 13 feb 21:34


    Jag är ju sämre än sämst på att åstadkomma filmning av träningspass. Men i den eminenta FB-gruppen Horse Charming så pågår en utmaning att filma tre specifika beteenden som är inlärda force free, dvs utan tvång, alltså med positiv förstärkn...

Av Maria - 17 december 2017 23:01


    Intresset för att klickerträna häst verkar öka, vilket ju är väldigt glädjande. Inte minst märks det i några grupper och forum för klickerträning eller belöningsbaserad hästträning där jag är med. Det har på senare tid varit en ganska ...

Av Maria - 9 december 2017 20:16


Den här... Det går inte med ord att beskriva vad hon betyder för mig. Hon är så klok. Och så galen. Och allt jag någonsin kunnat önska mig. Fredag. Trötta mattar. Hottis spicar upp helgen genom att låta sitt skadeben oväntat svälla up...

Av Maria - 4 december 2017 00:11

En väldigt omtumlande dag.Vi vågade oss på att släppa ut Hottis från boxvilan och det verkar ha gått bra.Så vann vi högst oväntat ett par biljetter till SIHS kvällsshow i Mälarklinikens fototävling på FB. Vårt bidrag:   Det kändes ju skojigt a...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se