Direktlänk till inlägg 26 april 2008

KlickerTRÄNARutbildning helg 2 - lördag

Av Maria - 26 april 2008 23:21


I helgen har vi haft helg 2 på årets KlickerTRÄNARutbildning.

Anna och jag såg verkligen fram emot att träffa det här härliga gänget ambitiösa klickertränare och ljuvliga hundar!


 Kvatro

     

Vi började med genomgång av teoretisk läxa och fortsatte sedan med att bocka av Grundfärdigheter från den praktiska läxan. Trots att vi i år delat upp det praktiska provet i småportioner vid varje träff, blir det tyvärr ändå nervöst och pirrigt för många deltagare!  Vilket förstås påverkar hunden och träningen... Det här är ju inte en tävling och det vi vill se är att det rimligt enkelt går att få fram de olika färdigheterna, och att tränaren faktiskt bedriver förnuftig klickerträning. I det ingår att anpassa sina kriterier efter situationen, så står man där med en hund som är klart distraherad av miljön och inte bjuder det man förväntat sig, så gäller det att kunna sänka kriterierna och hitta något att förstärka i små steg i rätt riktning mot målbeteendet.   Något som vi människor kan ha svårt att göra när vi känner att vi ska prestera något med hunden inför andra.


Jezz 


Det som skulle visas upp idag var targets, framför-förar-mapp och gå baklänges-mapp samt avståndsbelöning.


 Printer


 

 Rusty


 

 Kayo

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Följ bloggen

Följ Cowgirl up! med Blogkeen
Följ Cowgirl up! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se