Direktlänk till inlägg 17 februari 2008

Uppstart KlickerTRÄNARkurs 2008

Av Maria - 17 februari 2008 21:49

I helgen startade vi årets TRÄNARutbildning, helgvarianten.

Snacka om att vi har hängivna, entusiastiska deltagare! De kommer farande från både södra och norra Sverige, trotsar snöstormar, blixthalka och trafikkaos för att ta sig långt ut på den uppländska bystan och häcka i ett utkylt ridhus hela helgen. Inte heller låter de bagateller som operationer och båda benen i helgips hindra dem från deltagande!

Denna årskullen kommer att bli kanon, det känner vi på oss!

Pigga, aktiva, lättbelönade vovvar av vitt skilda raser med pigga, aktiva och tänkande förare som generöst bjuder på sig själv och engarerar sig i varandras träning  - roligare än så här kan det inte bli att hålla kurs!


Helgen ägnades åt grunder i klickerträning och grundfärdighetssystemet, både i teori och praktik. För de flesta kanske repetition, men det fanns ändå punkter att utveckla och förbättra för samtliga :-)

Några som bloggat om sina upplevelser i helgen är Anna H, Tina, Pia, Camilla o Malin.


Och som vanligt när man ska göra demos inför kursdeltagare  av den här kalibern så får man lite att tänka på själv också.... Ler jag verkligen på ett sånt sätt att det blir en keep-going signal för min hund? Sätter Anna fram foten lite när hon vill ha stadga i sittet? Hmm, dag att videofilma lite kanske!

Den rackarns Tosca återföll också i sitt skälla-på-kurs beteende, eftersom matte inte hade tillräckligt med is i magen för utsläckning i kursmiljön när deltagarna började se lomhörda ut. Surt, eftersom hon funkat så bra på träning, ännu surare eftersom matte vet mycket väl vad som händer med beteenden som lönar sig lite då och då....


Stackars Stella har idag träningsvärk i bakbenet pga av långsam fotograf med undermålig kamera. Vi skulle ta en bild till kursdeltagarnas shaping-utmaning, och då jag ännu inte köpt ny kamera hade vi bara barnens enkla små kameror med världens segaste blixt.  Stella var hur duktig som helst under ett maratonpass där jag verkligen lyckades sträcka tiden hon håller upp benet till 6-7 sek. Ca 200 repetitioner senare lyckades vi få benlyftet på bild!


Anledningen att vi ville visa utmaningen på bild i stället för i demo är att deltagarna själva ska göra en kriterieplan för hur de ska komma till målet utan påverkan av våra tränarbeteenden  :-)


Shaping-utmaning: Få hunden att placera bakben på burkar eller kloss med hjälp av fri-shaping.


 TOSCA


Shaping-utmaning extra +

Utvecklad bakbenskontroll: Fri-shapa hunden att bjuda rörelse i ett bakben, tex ett lyft.


STELLA VISAR HUR POJKHUNDAR GÖR:


 
 
Anna H

Anna H

17 februari 2008 22:26

Jo, nog fick man sig en och annan påminnelse och tankeställare. Och förstås mängder med bra tips och feedback :) Tack för en toppenhelg!

http://web.telia.com/~u25803499

 
Ingen bild

Maria Y

17 februari 2008 22:40

Tack själv!

 
Ingen bild

Helena F

18 februari 2008 11:25

Ja, håller absolut med Anna om att man fick många bra påminnelser och tänkvärda tips och idéer. Om tio dagar är det gips av på ena benet, då ska vi minsann komma igång med träningen ordentligt! ;) Tack för en inspirerande och rolig helg!

 
Tina

Tina

18 februari 2008 15:03

Tack för en toppenhelg. När jag pratade med maken i lördags kväll och han sa att vi hade haft sådan tur med vädret insåg jag att jag inte hade en aning om hur vädret varit. Snacka om att man varit uppslukad. Hoppas bara jag fått med allt braigt ni sagt under övningarna annar får jag väl höra av mig. Huvudet var rätt fullt igår :-)
Tina

http://workinglabs.wordpress.com

 
Ingen bild

Camilla & Imma

18 februari 2008 21:11

Tack för en rolig och givande helg! Det var verkligen härligt att få träna klickerträning på "riktigt", under överinseende av kunniga och trevliga instruktörer och andra kursdeltagare som var både kunniga och engagerade som också. Det här är det roligaste jag gjort i mitt hundliv på länge, och min gnista har verkligen tänts igen. Tack så mycket. Nu ska jag bli rå på det här! ;-)

Hälsa din kollega och tacka även henne!

 
Ingen bild

Maria Y

18 februari 2008 22:58

Härligt med PF! Vi ser fram emot nästa träff med er!

 
Ann-Louise

Ann-Louise

18 februari 2008 23:05

Snyggt! Något att jobba med med min Klumpetass (Jago) kanske ;-)

http://hastochhund.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jenny W

20 februari 2008 19:01

Tusen tack för en riktigt rolig och inspirerande helg!!! Idag har Mimmi bjudit massa sitt - och klarade även av att byta till stå. Jag blev jätteförvånad!;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 8 november 2018 15:28

    Det här har vi ju gjort några gånger i år. Kommit fram till fas Uppsittning i igångsättningen. Pirrigt som attan. Inte för vad Boogie ska göra (det där ofrivilliga ryttartappet var en ren olyckshändelse, så det så...Ingens fel...utom möjlige...

Av Maria - 30 oktober 2018 11:19

Det blev mycket mer än 60 dagars rehab. Det blev nya utredningar, nya behandlingar, nya igångsättningar, nya bakslag och ännu mer utredning och behandling. Nu är det nog färdigutrett och färdigbehandlat och vi är inne i en väldigt varsam och långsam ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:41


Idag har jag suttit på Boogie för första gången på bra länge. Det var ju tydligen väldigt viktigt att just rida, tyckte veterinären. Vi skrittade våra öppnor och slutor i alla väderstreck i barbackapadden. Det var mysigt men lite småsömnigt på ...

Av Maria - 13 juni 2018 22:36


Powerwalk på rakbanan med härligt underlag. Medföljande pleasurehäst hälsar att han HATAR att promenera i kossehästtempo. Han får småjogga och det är jobbigt ju... ...

Av Maria - 9 juni 2018 09:59

Vi har knögglat med en hälta som kommit och gått under några månader. Vi har också haft turen att få den utredd av en veterinär som känns väldigt ?modern? i sitt förhållningssätt både i hästhanteringen och det medicinska. Så Boogie har fått gå ute på...

Presentation

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards